Ruční výroba v Plzni aneb V čem jsou naše manažerská křesla jedinečná?

Potřebujete si koupit nové manažerské křeslo do vaší kanceláře? Jste na správné adrese. V tomto článku si povíme, v čem se liší manažerské křeslo a kancelářská židle a proč se vyplatí investovat do toho ručně vyráběného. Jsme Peška, židle dneška, a s výběrem správného křesla vám vždy poradíme!

PANTHEON PD WT 7

V čem se liší manažerská křesla od kancelářských židlí?

Než se na manažerská křesla podíváme důkladně, sjednotíme si pojmy. Mnoho lidí nevidí rozdíl mezi „manažerským křeslem“ a „kancelářskou židlí“. Nebo si třeba myslí, že je rozdíl jen v designu. To samozřejmě je, ale ne jenom. Kancelářské židle, kterých u nás najdete celou řadu včetně těch balančních, jsou stavěny tak, abyste na nich mohli několik hodin denně pracovat u počítače. 

Při konstrukci kancelářské židle předpokládáme, že většinu dne strávíte nahnutí nad klávesnici, čas od času se otočíte k tiskárně, skrčíte k odpadkovému koši, zakloníte se, když si dáte pauzu při svačině… Jsou to tedy takové vytuněné židle na práci. Děláme maximum pro to, aby se vám v našich kancelářských židlích příjemně sedělo, aby vás z nich nebolela záda ani nic jiného a aby designově zapadaly do kancelářského prostředí.

Manažerská křesla nejsou jen pro manažery, nehodí se ale na nonstop práci za monitorem

Manažerská křesla nejsou jen pro manažery – respektive při jejich pořízení je vaše pracovní pozice zcela irelevantní. Nicméně nejsou stavěny na nonstop práci u počítače. Primární rozdíl je v jejich konstrukci, kdy je sedák a zádový opěrák spojen, hovoříme o houpacím mechanismu. Proti tomu u kancelářské židle jsou tyto dvě části odděleny a mechanismus židle umožňuje, aby se pohybovaly různě, asynchronně – nejsnáze se to ukazuje na záklonu. Jakmile se na naší kancelářské židli pořádně zakloníte, když si chcete odpočinout, dozadu se nahne nejen zádový opěrák, ale lehce se zvedne i sedák. Sedák ale nekopíruje úhel zádové opěry – to by bylo velmi nepohodlné. Zvedne se v ideálním poměru.

PRAGA PCR LOGO 2GLORY P174 2

Manažerské křeslo = skvělý parťák na meetingy, porady i videokonference

Manažerské křeslo je konstruováno tak, aby se v něm pohodlně sedělo klidně několik hodin, ale počítá se s tím, že sedící tráví většinu času meetingy, telefonováním, pohovory aj. Na počítači odešle několik emailů, popřípadě se přihlásí k videokonferenci. Pokud tedy trávíte 8 hodin denně tím, že vyplňujete tabulky v Excelu, nebude manažerské křeslo pravděpodobně to pravé pro vás. Naopak ale pokud jste třeba manažerem obchodního týmu, jehož hlavní pracovní náplní je školení nováčků, reportování nadřízeným, porady a telefonování, manažerské křeslo je vhodnější volbou.

Možná se tedy ptáte, proč si rovnou nevybrat kancelářskou židli, „když je lepší“. Nelze říct, že by byla kancelářská židle lepší. Je jen vhodnější na práci u počítače. Manažerské křeslo se pro manažery a lidi v obdobných pozicích hodí více, a to i kvůli designu. Působí velmi reprezentativně a lze ho sladit se zařízením kanceláře.

Díky ruční výrobě umíme manažerská křesla sladit i se zařízením vaší kanceláře

Jelikož naše manažerská křesla vyrábíme přímo v Plzni v Bukovci, můžeme je snadno personalizovat. Naši čalouníci vám očalouní křeslo dle vašeho přání a běžnou praxí je i moření dřevěných područek a doplňků či speciální lakování. Kdo investuje do manažerského křesla, pravděpodobně chce, aby mu dělalo v kanceláři parádu. Proto je žádoucí design křesla sladit se zařízením kanceláře.

PANTHEON PD WT 5

Perforovanou kůži na manažerská křesla kupujeme od stejného dodavatele jako BMW

Skutečnou designovou lahůdkou jsou manažerská křesla čalouněná perforovanou kůží. Nejednou jsme od našich zákazníků na prodejně slyšeli, že se cítí jako v luxusním voze. A není divu. Stejnou kůži jako my kupují i světoznámé automobilky – Mercedes, BMW aj. To, že se v manažerském křesle od Pešky cítíte jako v luxusním autě, je tedy zcela oprávněné. A my vám ten pocit rádi dopřejeme.

A jako třešničku na dortu  vám nabízíme i výšivku. Na podhlavník našich manažerských křesel si můžete nechat vyšít například logo své firmy a přispět tak k budování brandu i v „offline prostředí“ vašich kanceláří.

PANTHEON DE LUXE 5 (1)

Nanoimpregnace se postará o to, aby vaše křeslo vydrželo déle ve skvělé kondici!

Příjemným doladěním našich manažerských křesel je impregnace. Speciální nanoimpregnace je vhodná na kůži, kov i dřevo. Ošetříme tedy kožené čalounění, dřevěné područky i hliníkové nožičky. Nanoimpregnace vytváří na povrchu pro lidské oko neviditelnou ochrannou polituru, která chrání židle a křesla před mechanickým poškozením i ulpíváním špíny. Co to pro vás znamená? Pokud náhodou křeslo ušpiníte, stačí jen otřít hadříkem - žádná velká tragédie se neděje. Křeslo ošetřené nanoimpregnací déle vydrží v perfektní kondici!

Manažerské křeslo vyráběné v Plzni – proč se vyšší investice vyplatí?

Proč se vyplatí investovat do manažerského křesla, které vyrábíme ručně v Plzni, když židle, které se prodávají v supermarketu jsou levnější? Nebojíme se žádné vaší otázky, a tak zodpovíme i tuto. Židle, které si koupíte v řetězcích, jsou často z méně kvalitních a méně odolných materiálů. V Asii je zpravidla sestavují a vyrábí lidé, kteří nemají potřebné know-how, ani třeba dostatek síly a šikovnosti.

Petr Peška, majitel společnosti, naše první židle vyráběl sám osobně, a jak říká, „nikdy by nedovolil, aby zákazníkovi prodal židli, za kterou by nedal ruku do ohně.“ Naše židle a křesla vyrábíme z těch nejlepších materiálů. Konkrétně manažerská křesla tvoří buď celokovová svařená konstrukce zalitá latexovou pěnou zajišťující tu nejvyšší odolnost i při extrémním namáhání, nebo korpus z ohýbané pevné bukové překližky zpevněný ocelovým profilem s výplní z kombinace ocelových pružin a PUR pěny. 

AURELIA PD XL 5

Židle Peška vám vydrží desítky let

Proti tomu u levných židlí z nábytkářské „konfekce“ tvoří základ mnohdy plast. Takovou židli či křeslo můžete za dva či tři roky odnést směle do sběrného dvora. My, i když to možná není v moderním tržním světě obvyklé, vyrábíme naše křesla tak, aby našim zákazníkům vydržela desítky let. „Možná to dělám špatně, protože novou židli budou potřebovat zákazníci až tak za 30 nebo 40 let, ale já to jinak neumím,“ říká Petr Peška a směje se. 

Křesla i židle by měly projít jednou za 5 let servisem

Manažerská křesla Peška vám opravdu spolehlivě vydrží desítky let. Při pravidelné péči, jakou je například u kožených křesel promazávání kůže, se nemusíte o jejich životnost bát. A navíc, pokud by se přeci jen vyskytl nějaký problém, Židle Peška poskytují i servis. Ten je žádoucí i u „zdravých židlí“, které nic netrápí. „Je to stejné jako s autem,“ říká Petr Peška a dodává, že pravidelný servis u židlí a křesel je potřeba tak jednou za 5 let. I když křeslo vypadá na první pohled bez chybičky, servisní technik musí utáhnout šrouby a zkontrolovat plynový píst – ten je u židlí i křesel zpravidla nejvíce namáhaný.

AURELIA PD XL 67

Jedno kvalitní manažerské křeslo nebo deset levnějších? Co se vyplatí?

Místo levných křesel z nábytkářského řetězce, kterých si za 30 let koupíte třeba osm až deset, si u nás koupíte jediné kvalitní křeslo, které u nás můžete i servisovat. Co vám vychází výhodněji? A to ani nemluvíme o tom, jak se sezení na nekvalitním křesle podepisuje na lidském zdraví. Hodnotu zdraví se nám totiž ještě vyčíslit nepodařilo. 

Peška, židle dneška. To je naše heslo a věříme, že mu kvalitním sortimentem a top servisem pro naše zákazníky děláme čest. Pokud plánujete koupi manažerského křesla, neváhejte nás navštívit v našem showroomu v Plzni na Roudné (Zelinářská 5, Plzeň). A jestli to k nám máte daleko, nezoufejte, umíme poradit po telefonu nebo po videohovoru.