V křesle od Pešky pocit jako v luxusním autě – jak to děláme?

Peška, to jsou židle a křesla vyladěná do posledního detailu. Ať už jste se začetli zde do našeho blogu, nebo máte přímo osobní zkušenost z naší prodejny, či jste s námi konzultovali výběr kancelářské židle po telefonu, víte, že nám jde o to, aby vám naše židle seděla takřka na míru. Chceme, aby vás z našich židlí nebolela záda, aby vás ani po letech sedavého zaměstnání netrápili neduhy moderní „počítačové generace“… zkrátka abyste i ze sezení měli skvělý pocit. Ale právě senzační pocit nedělá jen vyladěná konstrukce, je to i o designu a materiálech. Na následujících řádcích vám prozradíme, jak to děláme, že se v našich křeslech cítíte jako v sedačce luxusního automobilu!

 

PANTHEON PD 2 (1)

„Vůně nového auta“… také je to pro vás ten nejlepší parfém?

Jste fanoušci luxusních aut? Řev i pobrukování motorů je hudbou pro vaše uši? I když zrovna nefandíte supersportům a ani Le Mans vám nic neříká, na jednom se asi všichni shodneme… Když usedáte do nového auta, cítíte vůni nového koženého čalounění a přejedete dlaní po kůží čalouněném volantu, je to dokonalý pocit. Výjimečnost. Luxus. Zkrátka paráda. Víte, o čem mluvíme?

Nemusíte mít hned nové BMW – stejný pocit zažijete v křesle Peška

V Peška chceme, abyste si kvůli takovému pocitu výjimečnosti nemuseli kupovat hned nové BMW, ale přitom se cítili skvěle každý den – ve vaší kanceláři, domácí pracovně i kdekoliv jinde, kde sedíte na kancelářské židli.

Protože naše kancelářské židle a kancelářská křesla vyrábíme ručně v naší výrobně v Plzni v Bukovci, můžete si vybrat kromě moření područek a dalších personalizovaných prvků samozřejmě i čalounění. Pokud se ve svém křesle toužíte po každém dosedu cítit jako v luxusním voze, máme pro vás tip. Vyberte si křeslo čalouněné perforovanou kůží.

Používáme stejnou kůži jako světoznámé automobilky

Naši čalouníci používají pro čalounění židlí a křesel stejnou perforovanou kůži jako světoznámé automobilky Mercedes, BMW a další. Tu nejkvalitnější pravou kůži si pro své vozy vybírají světoznámí výrobci aut právem - je to láska na první dotek. Možná se vám teď honí hlavou mnoho otázek, říkáte si: A není to nepříjemné v létě? Nebude kožená sedačka lepit, až bude horko? Chápeme vaše obavy. Pravá kůže je sice symbolem luxusu, ale mnozí mají předsudky. Důvod je prostý - špatná zkušenost s nekvalitně zpracovanou kůží.

PANTHEON DE LUXE 4 (2)

Není kůže jako kůže - ta naše nelepí a příjemně se na ní sedí i v létě

Pokud jste měli dosud čest především s koženkou nebo tzv. štípenkou, jsou vaše obavy na místě. Pokud je kožený výrobek až podezřele levný, je velmi pravděpodobné, že je vyroben právě ze štípenky. To je spodní vrstva kůže, která vzniká odříznutím lícové strany. Díky tomu je podstatně levnější. Surová hovězí kůže je až 1 cm silná. To není málo. Aby se s ní mohlo dále pracovat, koželuzi kůži štípou, neboli ztenčují. To znamená, že z jednoho kusu kůže vyrobí dva nebo tři. Horní vrstva je označována jako top grain leather nebo také full grain leather. Jedná se o kvalitní a samozřejmě i ekonomicky nákladnější část kůže.

Bojíte se, že je sezení na kůži nepříjemné? Povíme si o tom, co je štípenka

Proti tomu štípenka je levná. Také ale není tak pevná a silná jako lícová vrstva. Aby vypadala jako lícová vrstva a mohla se dále využívat, zpracovatelé ji různě barví, vyráží na povrch strukturu nebo povrch všemožně upravují - zkrátka maskují to, že nepoužívají kůži nejvyšší kvality.

Dalším podvodem na zákazníky je využívání lepené kůže, která vzniká slepením rozemletých zbytků kůží a de facto bychom ji ani za kůži neoznačovali. Pravé kůže je v něm jen zlomek. Ať už se jedná o štípenku, lepenou kůži či nekvalitní koženku, vždy je výsledek minimálně rozpačitý. U židlí se použití nekvalitního materiálu projevuje tak, že výrobek v namáhaných místech praská, snadno se odírá a drolí. Ani sezení na židli z nekvalitního koženého materiálu proto není příjemné.

Za naše kožené židle dáme ruku do ohně - i za letních třicítek

Co na to náš tým v Peška? Naše kožené židle čalouníme pravou kůží 1. jakosti. Pokud si vyberete navíc kůži s perforací, máte jistotu, že bude vaše židle skutečně doslova dýchat. Rozhodně se nemusíte bát toho, že by židle lepila nebo na ní bylo nepříjemné sezení. Sami své židle testujeme na nás samotných. V našich provozech i kancelářích - v zimě i v létě. Takže za ně dáme ruku do ohně i za letních třicítek!

Aby vydržela jako nová, vsaďte na nanoimpregnaci

Aby vaše křeslo bylo co nejdéle jako nové a váš pocit z něj byl stále tak skvělý, rádi vám na přání jeho povrch ošetříme nanoimpregnací. Tato šikovná vychytávka vytvoří na povrchu kůže oku neviditelnou vrstvičku, která kůži chrání před mechanickým poškozením i ulpíváním špíny.

Možná si říkáte, že takovou impregnaci zvládnete sami. Boty na zimu si také impregnujete. Není to ale tak jednoduché. Jednak naši specialisté impregnují celé křeslo (a to včetně dřevěných područek a hliníkových nožek), jednak mají své osvědčené postupy. Nejdříve povrch odmastí a pak aplikují speciální nanoimpregnaci. Důležité je, že takovou nadstandardní péči dopřejeme vašemu křeslu už od samého začátku.

vitalis-xl-air

Jak pečovat o perforovanou kůži vašeho křesla?

Samozřejmě ani impregnace není samospasná, o kožené křeslo je potřeba pečovat. Pokud chcete, abyste se při práci z home office nebo ve své kanceláři cítili pořád jako v S-Classe, chce to trochu péče i z vaší strany. Kůže, nebo přesněji useň, si libuje ve stálém klimatu. Pokud máte ve své pracovně vlhkost 40 – 70 % a teplota se pohybuje mezi 15 a 35 stupni, je to „to pravé ořechové“. Náhlé výkyvy teplot, nebo přímé působení slunce koženému čalounění křesla neprospěje. Dopřejte mu i sobě luxus komfortního prostředí a ohlídejte si výše zmíněné hodnoty.

Už má vaše křeslo „ideální pracovní podmínky“? To ale není vše. Dbejte také na to, abyste křeslo zbytečně nešpinili. Možná si říkáte, že opatrní jste dost a že se vaše křeslo nemá jak ušpinit – sami chodíte čistě oblečení, u práce za počítačem neobědváte… a víte co? Stejně to nemusí stačit.

Na kožené křeslo mají mokré džíny stopku!

Kožený povrch křesla se může ušpinit i od kalhot, nejčastěji džínových. Pouštění barev z denimové látky podpoří pot či jiná vlhkost. Když venku zmoknete, nebo se při pobíhání po firmě zapotíte, nesedejte si ideálně hned na křeslo ve vlhkém oblečení.

Kožené křeslo: Jak ho čistit?

Pokud už k jakémukoliv znečištění dojde, postupujte pomalu a opatrně. Jarovou vodu nechte na nádobí. Na kožené křeslo použijte speciální přípravek na kůži. Když už mluvíme o koženém křeslu jako z luxusního vozu, klidně si na pomoc přizvěte detailingový kartáček a speciální utěrky z mikrovlákna, které používáte na údržbu čalounění svého auta. Čistič rozprašte a začněte krouživými pohyby čistit. Dbejte na to, aby na kůži dlouho nezůstávaly kapky čističe, které by mohly v daných místech změnit zbarvení kůže. Kůži zbytečně nedřete, buďte jemní. Zbytky čističe otřete utěrkou z mikrovlákna. A na závěr nechte křeslo vyschnout cca půl hodiny či hodinu, než budete nanášet impregnační prostředky na kůži.

Při pravidelné péči a impregnaci bude vaše křeslo chráněné před zbytečně rychlým stárnutím, UV zářením, tvrdnutím a samozřejmě i proti vlhkosti a vodě. Pokud si na péči netroufáte sami a chcete zopakovat proces naší profesionální impregnace, není problém – rádi vám s tím pomůžeme. Petr Peška doporučuje, aby i židle a křesla, které na první pohled nic „netrápí“, dorazily na pravidelný servis, při kterém zkontrolujeme utažení šroubů, plynový píst a další namáhané komponenty. Jen tak vám židle a křeslo místo pár let vydrží několik desetiletí.

V křesle jako v luxusním voze? S námi to není sci-fi ani mission impossible. Vyberte si z naší nabídky židlí a křesel čalouněných perforovanou kůží, jakou používají i světové automobilky, a užijte si ten výjimečný pocit!