Kancelářská židle pro home office: Jak ji vybrat?

Události posledních pár let nás naučily, že pracovat se dá poměrně efektivně i z domova. Někteří na home office zůstali i po rozvolnění pandemických opatření, někteří se vrátili do kanceláří. Pokud patříte mezi ty, kteří pracují z domova, vybavte si svoji domácí kancelář kvalitní židlí!

Správně vybraná kancelářská židle pro home office dokáže divy!

Home office může mít různé podoby. Někdo si otevře notebook na terase, jiný si vezme administrativu na gauč k televizi. Ani jedno není zdravé. Kromě toho, že prostor, který není primárně určený pro práci, nás rozptyluje, nemáme v obývacím pokoji ani na terase obvykle možnost si zdravě sednout – a to je pro práci klíčové!

Během práce za kancelářským stolem – tedy i při práci doma – se neustále pohybujete. Nakláníte se do stran, dozadu, dopředu, otáčíte se k tiskárně… Abyste mohli říct, že sedíte zdravě, musí se vaše židle pohybovat s vámi a v každé poloze vám poskytovat oporu. Mluvíme při tom o opoře celého těla, nejen páteře. 

Za náš tým pro home office doporučujeme balanční židle!

Naše židle vyrábíme s mechanikou synchronní, asynchronní, balanční a kombinovanou. Více jsme se o těchto mechanikách rozepsali v článku „Správná kancelářská židle, ze které záda nebolí“. Naší chloubou, kterou doporučujeme i pro home office, jsou balanční židle s balanční mechanikou Flex® a balanční mechanikou Balance®

Sezení na nestabilních pomůckách stimuluje stabilizační svalstvo a brání tak tomu, aby nás z několikahodinového sezení za pracovním stolem bolela záda. Na balančních židlích Peška můžete balanční mechaniky využít opravdu naplno – nebalancujete totiž pouze na sedáku, ale na celé židli. Nic se ale nemusí přehánět. Takže když vás balancování omrzí, jednoduše ho zastavíte pomocí funkce Stop&Go. 

Balanční židle Peška jsou ergonomické

Nabízíme i balanční ergonomické židle, na kterých jsme spolupracovali s odborníky – s vědci ze Západočeské univerzity, s ortopedy a fyzioterapeuty. Takové židle vás nejen zbaví bolestí zad ze sezení, ale také se postarají díky speciálně tvarovanému sedáku o to, aby vám neotékaly nohy a nebolela vás hlava. Zajímavé, že? Rádi vám o tom řekneme víc přímo u nás na naší vzorkové prodejně!

Díky výše zmíněnému je pro nás tou nejlepší kancelářskou židlí i pro home office právě židle balanční. Zajišťuje správné a vzpřímené sezení, podpírá páteř, zlepšuje průchodnost cévního a lymfatického systému a působí jako prevence ochabnutí zádových a břišních svalů. 

U židle pro home office záleží i na designu

Ale u kancelářské židle pro home office nás často zajímá ještě jeden faktor. Protože si vybíráme prvek, který bude doplňovat náš interiér, chceme aby dobře vypadal. Důležitým aspektem pro výběr židle do domácí pracovny je proto design. Zajímá nás barva i potahový materiál

Na naší vzorkové prodejně vám nabízíme širokou škálu látek, eko kůže i pravé kůže. Pokud patříte mezi fanoušky textilních potahů, doporučujeme dlouhodobě nejoblíbenější potah BOMBAY, který je ošetřen technologií NANOTEX. A co to znamená? NANOTEX je metoda, při které se fluoro-karbonové nanočástice zachycují přímo do vlákna. Výsledkem je „nešpinivý“ povrch. BOMBAY je také materiál s mimořádnou otěruvzdolností! Zkrátka právem se jedná u našich zákazníků o stálici. 

Židle pro home office – zvolíte eko kůži nebo pravou kůži?

Pokud hledáte reprezentativní kancelářskou židli, která designově zapadne do vašeho interiéru, může být zajímavým řešením i eko kůže. Kancelářské židle potažené eko kůží doporučujeme zejména těm, kteří prací vsedě za stolem netráví několik hodin v kuse. Eko kůže totiž není prodyšná. Pokud ale ke stolu usedáte jen občas, jedná se o velmi elegantní řešení.

Pokud hledáte tu nejvyšší kvalitu, doporučujeme pravou kůži. Naše židle potahujeme hovězinou 1. jakosti s pigmentovanou povrchovou úpravou. Líc je korigovaný, desén matný. Samozřejmostí našich kožených výrobků je nehořlavost a stálobarevnost při stírání dle normy ČSN EN ISO 11640. Pokud patříte mezi fajnšmekry, kterým elegantní design není cizí, máme pro vás opravdovou lahůdkou. S židlí potaženou kůží s perforací se budete cítit jako v luxusním automobilu! A to už je opravdu zážitek.

Jakou máte ve své pracovně podlahu?

Na závěr na vás máme ještě jeden dotaz. Jakou máte ve své domácí kanceláři podlahu? Vinyl, koberec, laminát či dřevěné parkety? Nedivte se – je to důležité. Podle tvrdosti povrchu vybíráme kolečka. Kolečka na tvrdé povrchy, jako jsou třeba dřevěné parkety, jsou měkčená, aby vám podlahu nepoškrábala. Kolečka na koberec zase musí být tvrdá, abyste na židli mohli vůbec někam popojet, aniž by se na koberci tvořily nevzhledné rýhy. 

Už víte, jaká kancelářská židle bude ta pravá pro váš home office? Rádi vám s výběrem pomůžeme přímo na naší vzorkové prodejně v Plzni na adrese Zelinářská 5. Těšíme se na vás!